Zatvori
Poslovni Puls
19/05/2014

Deutsche Bank prikuplja 8 milijardi eura svježeg kapitala

Njemački bankovni div Deutsche Bank objavio je da namjerava pribaviti čak osam milijardi eura svježeg kapitala, što bi bila druga najveća dokapitalizacija u njegovoj povijesti...

Kako podsjećaju u AFP-u, njemačka banka najveću je dokapitalizaciju provela 2010. godine kada je od ulagača prikupila 10 milijardi eura novog kapitala.

U priopćenju od nedjelje Deutsche Bank navodi da dokapitalizaciju planira provesti u dvije faze. U prvoj bi fazi tako pribavili 1,75 milijardi eura, i to kod jednog ulagača, a riječ je o Paramount Holdings Servicesu, fondu u vlasništvu jednog člana katarske kraljevske obitelji. U drugoj fazi planira prodajom 300 milijuna dionica namaknuti 6,3 milijarde eura.

"Paket mjera koji danas objavljujemo predstavlja odlučan odgovor kako na izazove, tako i na prilike u promjenjivom makroekonomskom, konkurentskom i regulatornom okruženju", stoji u priopćenju Deutsche Banka.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram