Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2014

U Dubrovniku održan susret stručnjaka za razvoj turizma

Uspješno je završio Prvi međunarodni kongres 'Towards Green Growth: Entrepreneurship and Innovation in Tourism' ili 'Prema "zelenom" razvoju: Poduzetništvo i inovacije u turizmu' koji se održao u Dubrovniku u hotelu Palace...

Na kongresu su se susreli predstavnici ministarstva gospodarstva, poduzetništva i turizma iz zemalja Jugoistočne Europe: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Srbije predvođeni dr. Alanom Paićem, v.d. načelnikom Odjela za Jugoistočnu Europu pri Tajništvu za globalne odnose OECD-a. Prisutni su bili i stručnjaci Europskog gospodarskog i socijalnog odbora iz Italije, Slovenije, Nizozemske, Ujedinjenog Kraljevstva, Grčke i Austrije, kao i stručnjaci iz SAD-a, Finske, Francuske, Belgije i Poljske.

Kongresu je prisustvovalo više od 120 sudionika iz 19 zemalja. Radna grupa za turizam OECD-a i Regionalni savjet za suradnju, povodom održavanja kongresa, oformili su posebnu Radnu skupinu stručnjaka za turizam Jugoistočne Europe (South-East Europe Tourism Expert Group, TEG) koju sačinjava 30 visoko pozicioniranih članova iz javno-privatnog sektora zemalja Jugoistočne Europe. Cilj TEG-a je povećati konkurentnost turističkog sektora Jugoistočne Europe u razdoblju od 18 mjeseci.

Radna skupina je raspravljala o karakteristikama i trendovima razvoja turističkog sektora i dobrim primjerima iz prakse. Prvi primjer predstavila je grupa stručnjaka iz Central European Initiative-a koja je predložila povezivanje i isticanje kulturnog nasljeđa Jugoistočne Europe putem festivala, kulturnih znamenitosti, brendiranja tradicijskih kuća i povezivanja u svim mogućim aspektima.

Sastanak TEG-a fokusirao se na identifikaciju glavnih prepreka koje onemogućavaju razvoj i konkurentnost turizma Jugoistočne Europe na području prometne infrastrukture, raspoloživosti potrebnih vještina, regionalnog brendiranja i promocije, konkurentnosti cijena, profita i ekološke održivosti. Na kongresu je prikazan i film francuskih poduzetnika gđe Marine Laviec i g. Ouahide Dibane „Free Creativity“ kojim se pokušava odagnati strah mladih prema poduzetništvu, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram