Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2014

Telekom Slovenije traži strateškog partnera

Slovenska premijerka Alenka Bratušek ustvrdila je da je njezina vlada odlučila prodati sve dionice države u Telekomu Slovenije kako bi omogućila da ga uz dobru cijenu preuzme najbolji strateški investitor...

"Na prodaju cijelog Telekoma Slovenije odlučili smo se kako bi dobili što boljeg strateškog partnera i što bolju cijenu, rekla je Bratušek za novi broj tjednika Mladina. Ocjenjujem da je dobro što se nismo odlučili prodati NLB i što je nikad nećemo prodati u cijelosti", rekla je Bratušek.

Dobro je da država u NLB-u, jednom kad se odluči za njezinu privatizaciju, zadrži četvrtinu dionica, drži premijerka.

Za razliku od 2007. godine, kada je tenderom nudila manje od polovice dionica Telekoma Slovenije i kad su za kupnju bili zainteresirani uglavnom financijski fondovi, sada vlada nudi 72,75 posto Telekomovih dionica koje su u vlasništvu države, njezinih fondova i osiguravajućih tvrtki. Računa se da će ponude dati i neke velike svjetske telekomunikacijske kompanije, među kojima se najčešće spominje Deutsche Telekom.

Prema trenutačnoj kotaciji dionica na Ljubljanskoj burzi Telekom Slovenije vrijedi skoro 900 milijuna eura, a slovenski mediji tvrde da bi zbog premijske cijene prilikom preuzimanja budući investitor mogao ponuditi i do milijardu eura za sve dionice tvrtke, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram