Zatvori
Poslovni Puls
17/08/2013

Nastavlja se "invazija" hrvatskih tvrtki na Sloveniju: HT preuzima Telekom Slovenije?

Slovenski  ministar za infrastrukturu Samo Omerzel zanijekao je da je s predstavnicima T-Hrvatskog telekoma razgovarao o skorašnjoj privatizaciji Telekoma Slovenije, no potvrdio je da se računa na interes Deutsche Telekoma, piše slovenski Dnevnik...

Na pitanje jesu li točne vijesti da se nedavno tajno sastao s predstavnicima T-Hrvatskog telekoma čiji je vlasnik Deutsche telekom, Omerzel je za ljubljanski "Dnevnik" izjavio da postupci vezani uz prodaju državnog udjela u slovenskom operateru nisu u njegovoj nadležnosti i da na tu temu s predstavnicima T-Hrvatskog telekoma, koje inače poznaje, nije razgovarao.

"No, nije tajna da je Deutsche telekom ponovo jedan od ozbiljnih potencijalnih kupaca", dodao je Omerzel.

"Dnevnik" podsjeća da je 2008. godine Magyar Telekom koji je u vlasništvu Deutsche telekoma za dionicu Telekoma Slovenije nudio 340 eura, 60 eura manje od dviju najboljih ponuda, islandskog Skiptija i konzorcija Bain Capital & Axos Capital & BT. Postupak prodaje kasnije je bio u cijelosti zaustavljen.

Ovaj put Deutsche telekom za preuzimanje slovenskog operatera namjerava konkurirati preko T-Hrvatskog telekoma, piše Dnevnik.

Trenutna cijena dionica Telekoma slovenije na Ljubljanskoj burzi kreće se oko 110 eura. Budući da se prodaje natpolovični dionički paket, svih 62,5 posto dionica države, računa se da će pristići ponude od rasponu od 120 do 160 eura.

Dobivenim sredstvima od prodaje dionica vlada namjerava smanjiti proračunski deficit, a obećala je i transparentnost cijelog postupka, no za svoj udio mogla bi dobiti milijardu eura manje nego što je mogla dobiti 2008. kad su cijene na tržištu bile optimalne, navodi "Dnevnik".

List dodaje da će uskoro biti objavljeno koja je investicijska banka odabrana kao konzultant u postupku prodaje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram