Zatvori
Poslovni Puls
25/04/2014

Tele2 grupacija u prvom kvartalu bilježi rast prihoda

Tele2 AB je danas objavio svoje konsolidirane rezultate za prvo tromjesečje 2014. U prvom tromjesečju 2014. zabilježen je snažan rast prihoda od krajnjih korisnika mobilnih usluga za Grupu...

Neto prodaja i EBITDA Grupe iznose 7.108 milijuna švedskih kruna i 1.381 milijuna švedskih kruna. U prvom tromjesečju, prihod od krajnjih korisnika mobilnih usluga porastao je za 3 posto u iznosu od 3.600 milijuna švedskih kruna (u odnosu na isti period prošle godine kada je to iznosilo 3.496 milijuna švedskih kruna). Ovaj trend je potaknut pozitivnim trendom korištenja mobilnih podatakovnih usluga, nadoknađujući time manje prihode od mobilnih glasovnih i SMS usluga.

Tele2 Hrvatska je zahvaljujući svojoj ponudi, koja predstavlja najbolju vrijednost za novac na tržištu, u prvom tromjesečju 2014. zabilježio rast ukupnog broja korisnika za 6 tisuća, iako je ukupno tržište mobilne telefonije i dalje u padu.

Prihodi od usluga od krajnjih korisnika rasli su 4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to ponajviše zahvaljujući stabilnom i postojanom rastu korisničke baze. Iako je na dobrom putu i približava se razini na kojoj bi ostvarivao dobit prije oporezivanja (EBT), Tele2 Hrvatska za sada još uvijek bilježi gubitak (gubitak prije oporezivanja u prvom tromjesečju 2014. iznosio je 3 milijuna kuna).

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram