Zatvori
Poslovni Puls
14/04/2014

Ljubo Jurčić: Vlada nema ideju kako podići BDP-a

Potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je u vezi s najavama povećanja trošarina na gorivo i nameta na telekomunikacije da to nije udar na građane, već izbjegavanje stvarnog udara na građane...

Pusić je rekla da bi negativno vrednovanje Europske komisije ugrozilo kreditni rejting i cijenu kapitala, što znači da bismo upali u još veći dug. "Zato se razgovara i traži kako udovoljiti postavljenim kriterijima, a ne ugroziti kreditni rejting i ne povećati dug", kazala je Pusić.

"Stalno opterećuju hrvatske građane, stalno mijenjaju poreze i stvaraju veliku poduzetničku nesigurnost, a to se odražava i na povećanje nezaposlenosti i na BDP", smatra saborski zastupnik HDZ-a Ivan Šuker.

"Deficit se na prvi pogled može riješiti rezanjem, a na pravi način tako da se diže nacionalni dohodak. Nažalost, hrvatska vlada nema nikakve ideje kako dizati nacionalni dohodak", smatra ekonomski analitičar Ljubo Jurčić, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram