Spasiba, ovo je perfektan posao za Agrokor – riječi su to kojima je vidno raspoložen vlasnik koncerna Agrokor Ivica Todorić jučer u Moskvi komentirao deal s ruskim Sberbankom, koji je potpisao zajedno s predsjednikom izvršnog odbora te banke Hermanom Grefom…

S jedne strane u pitanju je povoljan zajam na sedam godina u iznosu od 600 milijuna eura, ali planira se i daleko šira i ozbiljnija suradnja.

Dvije godine nakon ulaska na hrvatsko tržište, najveća ruska banka postala je tako, prema izjavama čelnih ljudi, važan partner koncerna Agrokor i ima ozbiljne planove u korporativnom sektoru u Hrvatskoj za koju je Gref rekao da ima dobre izglede i potencijal.

Gref je također najavio da će pomoći Agrokoru u nastupu na ruskom tržištu, a odgovarajući na novinarska pitanja Todorić je najavio da će radi toga za mjesec dana Agrokorov tim s konkretnim prijedlozima ponovno doći u sjedište Sberbank Rusije, koja ima brojne važne korporativne klijente.

Planovi obuhvaćaju i povećanje broja ruskih turista u Hrvatskoj. Todorić je jučer najavio i da ozbiljno planiraju jednu akviziciju na ruskom tržištu, ali nije želio otkriti o kome se radi, osim da je u pitanju tvrtka koja kotira na burzi. Prije pet godina Agrokor je pokušao osvojiti trgovački lanac Lenta, ali je tada odustao, među ostalim i zbog nastupajuće financijske i ekonomske krize, piše Jutarnji list.