Zatvori
Poslovni Puls
08/04/2014

Izvoz u siječnju porastao za čak 21,9 posto!

Robni izvoz Hrvatske, izražen u kunama, u siječnju ove u odnosu na prvi mjesec prošle godine povećan je za 21,9 posto, dok je u eurima porastao za 21 posto, a istodobno je uvoz u kunama povećan za 8,8 posto i u eurima za osam posto...

Pokrivenost uvoza izvozom u prvom mjesecu ove godine bila je 60,4 posto, pokazuju danas objavljeni privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku. U prošlogodišnjem siječnju pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 53,7 posto.

U siječnju je iz Hrvatske izvezeno robe u vrijednosti 5,6 milijardi kuna, a uvoz je ostvaren u vijednosti 9,3 milijarde kuna.

Manjak u robnoj razmjeni s inozemstvom iznosio je 3,7 milijardi kuna, što je 6,5 posto manje u odnosu na prošlogodišnji siječanj.

Izraženo u eurima, hrvatski robni izvoz u siječnju je iznosio 736,3 milijuna eura, a uvoz 1,2 milijarde eura.

Manjak u robnoj razmjeni s inozemstvom za siječanj je 483,2 milijuna eura, što je u odnosu na prvi mjesec prošle godine manje za 7,2 posto. Hrvatska je tijekom siječnja uobičajeno najviše izvozila i uvozila iz zemalja Europske unije na koje se odnosi 64 posto izvoza i 69 posto uvoza.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram