Zatvori
Poslovni Puls
03/04/2014

Vlada ipak pronašla novac za pripravništvo od 1.600 kn

Premijer Zoran Milanović rekao je na sjednici Vlade da se neće čekati Garancija za mlade za program mjera aktivne politike zapošljavanja...

Riječ je o zapošljavanju bez zasnivanja radnog odnosa na godinu dana, odnosno pripravništvu za 1600 kuna namijenjenom mladima. "Imamo novac, do ljeta će svih 5000 novih zahtjeva biti odobreno", rekao je Milanović.

Nije otkrio otkud su nabavljena sredstva. U skladu s politikom Vlade, našli smo načina i likvidna europska sredstva kroz Nacionalni fond da se praktički ne prekida zapošljavanje, odnosno angažiranje 5000 zahtjeva za tu vrstu zapošljavanja, istaknuo je. Intencija je Vlade da se što je moguće manje sredstava troši iz nacionalnog proračuna, a što je moguće više iz raspoloživih europskih sredstava, dodao je.

Programom Garancija za mlade Hrvatska bi od Europske komisije trebala dobiti oko 150 milijuna eura, kojima bi se financirale mjere zapošljavanja mladih. Trenutačno su te mjere obustavljene zbog smanjenja sredstava u državnom proračunu za 177 milijuna kuna.

Premijer je rekao kako se za sve mjere pokušava što manje opterećivati proračun, a izvući što više iz raspoloživih sredstava iz fondova Europske unije. No ipak su, kaže, našli način da oko 5000 mladih, koji su podnijeli zahtjev za zapošljavanje, do ljeta dobije posao, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram