Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2014

Turkmenistan pozvao hrvatske tvrtke da sudjeluju u javnim natječajima

Hrvatska gospodarska komora organizirala je susret hrvatskih gospodarstvenika s visokim predstavnicima turkmenistanske vlade kako bi se osnažila gospodarska suradnja Hrvatske i Turkmenistana...

Turkmenistansko izaslanstvo predvodio je zamjenik premijera i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Satlyk Satlykov. On je ustvrdio kako je Turkmenistan u potpunosti otvoren za suradnju, pa je pozvao hrvatske tvrtke da sudjeluju na svim javnim natječajima.

Turkmenistan već ima brojna pozitivna iskustva s hrvatskim tvrtkama, no kako je zaključeno na sastanku, prostora za snaženje suradnje ima puno. Hrvatske tvrtke na tom tržištu, zaključeno je tijekom sastanka, mogu biti konkurentne na području brodogradnje, informatike, građevine, cestovne i željezničke infrastrukure.

Turkmenistanski zamjenik premijera izrazio je zadovoljstvo što su hrvatske tvrtke na razini najviših europskih standarda. Turkmenistansko izaslanstvo pozvalo je hrvatsku stranu da se se učini i korak više kada je riječ o robnoj razmjeni, koja je još uvijek skromna. – Turkmenistan je razvio na stotine pogona u tekstilnoj industriji, a izvozimo u SAD, Europu i Aziju- rekao je zamjenik premijera Satlykov.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram