Zatvori
Poslovni Puls
01/04/2014

Ohrabrujuće: Odlični turistički rezultati za veljaču

U hrvatskim komercijalnim smještajnim objektima u veljači je boravilo 5,9 posto više turista nego u istom mjesecu prošle godine, a ostvareno je i 2,6 posto više noćenja...

Prvi su to rezultati Državnog zavoda za statistiku koji pokazuju i da je stranih turista u veljači ove godine došlo 12,2 posto više nego u lanjskoj, kao i da su ostvarili porast noćenja od 4,7 posto. U ukupnim dolascima i noćenjima turista u veljači na strane se goste odnosi 53,8 posto dolazaka i 52,7 posto noćenja.

Pritom je zanimljivo da su u strukturi stranih noćenja s udjelom od 17 posto na prvom mjestu Slovenci, koje s udjelom u noćenjima od 10,5 slijede Talijani te Austrijanci s udjelom od 10,4 posto.

Kada se tome dodaju turisti iz Bosne i Hercegovine koji su na četvrtom mjestu s udjelom u noćenjima u veljači od 8,5 posto, te turisti iz Srbije koji su s udjelom od 4 posto na sedmom mjestu, jasno je da je u ovoj veljači bilo najviše turista iz Hrvatskoj prometno najbližih zemalja.

Zanimljivost je i da su se Nijemci s udjelom u noćenjima od 7,2 posto našli na petom mjestu, i to ispred turista iz Koreje čiji je udjel 4,8 posto.

Domaćih je turista u veljači došlo 0,6 posto manje nego u lanjskoj veljači, a ostvarili su blagi porast noćenja, od 0,4 posto, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram