Zatvori
Poslovni Puls
20/03/2014

Maroko uputio otvoreni poziv hrvatskim građevinskim tvrtkama

Graditeljstvo u Maroku čini šest posto BDP-a od čega 4,5 posto otpada na stanogradnju. Maroko godišnje gradi 150 tisuća novih stanova, a da bi se zadovoljile tržišne potrebe nedostaje još otprilike 600 tisuća stanova, istaknuo je to ministar stanovanja, urbanizma i politike grada Kraljevine Maroko, Mohamed Nabil Benabdallah na susretu s reprezentativnim predstavnicima hrvatskog graditeljskog sektora u Hrvatskoj gospodarskoj komori koji se održao 18. ožujka...

On je uputio otvoren poziv hrvatskim tvrtkama da posjete Maroko i osobno se uvjere u tržišne potencijale i mogućnosti posebice imajući na umu strateško partnerstvo između dviju država ali i činjenicu da je Maroko također strateški partner Europske unije.

"Naše je tržište otvoreno i također pod povećanim budnim okom EU te bih volio da ne robujete mitovima kako su poslovi rezervirani za primjerice španjolske ili francuske tvrtke, naglasio je ministar. To, kazao je, najbolje potvrđuje Gredelj, koji je isporučio 30 lokomotiva u uistinu izrazitim konkurentskim uvjetima."

Ministar Benabdallah informirao se u HGK o potencijalima hrvatskog graditeljskog sektora kojeg su mu predstavili stručnjaci Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK, Hrvatske komore inženjera građevinarstva te Hrvatske komore arhitekata. Iskoristio je prigodu najaviti kako Maroko u narednih deset godina planira izgradnju još 600 kilometara autocesta, zatim izgradnju nekoliko morskih luka, te modernizaciju nekolicine zračnih luka.

Također, najavio je veliki projekt izgradnje električne željezničke mreže za koju se još čeka politička odluka kao i premošćivanje Atlasa velikim tunelom, no to će ovisiti o financijskim mogućnostima, navodi se u priopćenju iz HGK.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram