Zatvori
Poslovni Puls
06/03/2014

Dobar početak turističke godine u Opatiji

U Opatiji je tijekom siječnja i veljače boravilo 21.250 turista, koji su ostvarili 49.188 noćenja, što je 13 posto više dolazaka i 8 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, podaci su Turističke zajednice Opatije...

Domaćih gostiju bilo je 8.999 ili 7 posto više, a s ostvarenih 19.354 noćenja bilježe rast za 5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Veće poraste na području Opatije u prva su dva mjeseca ove godine ostvarili turisti iz inozemstva, u dolascima za 18 posto i noćenjima za 10 posto. U siječnju i veljači Opatiju je posjetilo 12.251 inozemnih gostiju koji su ostvarili 29.834 noćenja. Među stranim turistima najviše su noćenja ostvarili gosti iz Slovenije i Austrije.

Po smještajnim kapacitetima, najviše noćenja u prva dva mjeseca, 93,5 posto, ostvareno je u opatijskih hotelima.

Dobri turistički rezultati u prva dva mjeseca, ocjenjuju u turističkoj zajednici, rezultat su suradnje svih, od turističke zajednice do hotelskih kuća, privatnih iznajmljivača, turističkih agencija, kao i ostalih pružatelja usluga u turizmu i javnih službi, a pridonijeli su im i mnoge, dobro posjećene opatijske manifestacije, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram