Zatvori
Poslovni Puls
04/03/2014

Gazprom ukida Ukrajini povlaštenu cijenu plina

Ruski plinski div Gazprom ukinut će od travnja ove godine povlaštenu cijenu na isporuke plina Ukrajini, izjavio je direktor Gazproma Aleksej Miller na sastanku s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom, prenose ruski mediji...

Miller je istaknuo da se ukrajinski partneri ne pridržavaju dogovora postignutih prilikom potpisivanja dopune ugovora o davanju popusta.

Medvedev je izjavio da će zatražiti od ministarstva financija da razmotri sve mogućnosti i rizike odobravanja kredita Ukrajini kako bi otplatila svoj dug Gazpromu koji iznosi više od 1,5 milijardi dolara. Miller je predložio da se razmotri davanje kredita Ukrajini u iznosu od dvije do tri milijarde dolara.

Gazpromovo ukidanje povlaštene cijene plina bilo je očekivano nakon promjene vlasti u Kijevu i izbijanja krimske krize. Ukrajina je upravo zato u ponedjeljak objavila da je povećala uvoz plina iz Rusije. Dok god na ime starih sporazuma ima popust na plin, Kijev će ga pokušati uvesti što je više moguće, rekli su analitičari, prenosi HRT.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram