Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2014

EPH uspješno zaključila predstečajnu nagodbu

Unatoč protivljenju države i tvrtki u njezinu vlasništvu, prevladavajući vjerovnici, mahom financijske institucije, prihvatili su na predstečajnom ročištu plan restrukturiranja Europapress Holdinga. Time je ispunjen posljednji uvjet za sklapanje predstečajne nagodbe, javlja Večernji list...

Plan restrukturiranja sadrži mjere smanjenja duga prema financijskim institucijama, dugoročni reprogram preostalog duga, kao i mjere koje štite i neosigurane vjerovnike. Operativno, EPH se više okreće prema digitalnom poslovanju.Također, sadašnji vlasnici odreći će se 17,5 milijuna kuna svojih potraživanja i vlasničke udjele svesti na tek deset posto, dok će se preostalih 90 posto vjerovnici pretvoriti u kapital.

Direktor EPH Peter Walter Imberg poručio je da vjerovnici ne glasaju samo za spas EPH, nego i za spas 800 radnih mjesta, 800 hrvatskih obitelji, ali i demokracije u Hrvatskoj.

Banke od EPH potražuju 65,9 milijuna kuna, a ukupna potraživanja iznose 487,7 milijuna kuna. Dugovanja prema vjerovnicima koji se ne slažu s planom restrukturiranja iznose 89,81 posto od 5,34 milijuna kuna tradžbina s pravom glasa na ročištu. Razlučnih prava koja im osiguravaju prioritetno namirenje tradžbina odrekle su se Zagrebačka i Hypo banka, Hypo Bank International, Hypo Leasing Kroatien, RBA i HBOR.

Povjerenica predstečane nagodbe za EPH Davorka Huljev plan restrukturiranja smatra realnim i ostvarivim i vjeruje da će, prema revizorskom mišljenju, omogućiti ponovnu likvidnost i nastavak rada EPH uz veću namirenost vjerovnika nego kroz eventualni stečaj, piše Večernji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram