Zatvori
Poslovni Puls
21/02/2014

Dubrovnik proglašen najboljom "kruzing" destinacijom na Mediteranu

Dubrovnik je ovih dana proglašen najboljom destinacijom za kruzere na Mediteranu, kao i najboljom 'set' destinacijom za snimanje serijala i filmova...

Najboljom kruzer destinacijom proglasio ga je, kako su izvijestili iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ), jedan od najuvaženijih medija za kružna putovanja brodova u svijetu, španjolski "Cruises News" iza kojeg stoji najveće svjetsko udruženje u industriji kružnih putovanja brodova ili Cruise Lines International Association (CLIA).

Direktor tog udruženja Alfred Serran sinoć je na svečanosti u Madridu nagradu za Dubrovnik uručio direktorici predstavništva HTZ-a u Madridu Sanji Jelić, a svečanost je održana u sklopu "Excellence Cruise Foruma" koji je okupio više od 200 menadžera i direktora najvećih brodarskih kompanija u Europi, predstavnike europskih morskih luka te touroperatore, agente i druge.

Nagrade za najbolje luke za 'kruzere' dodjeljuju se temeljem glasovanja korisnika kruzera i turističkih agencija u Španjolskoj, a Dubrovnik i Hrvatska su je ove godine dobili prvi put samostalno i četvrti put ukupno, jer su dosadašnje tri dijelili s Venecijom odnosno Turskom.

Segment krstarenja na globalnoj i europskoj razini bilježi stalni rast, a sličan je trend i u Hrvatskoj u kojoj je prošla godina donijela 3,2 posto više kružnih putovanja stranih brodova nego u 2012. i 7,2 posto više putnika.

Prema podacima udruženja CLIA danas je u svijetu 410 kruzera sa ukupno 450 tisuća kreveta, dok će se u ovoj godini u promet uključiti njih još 30 s oko 34 tisuće kreveta.

Prošle godine na krstarenjima je u svijetu bilo 21,3 milijuna putnika, od kojih iz Europe oko 7 milijuna, što je porast od oko 4,5 posto u odnosu na 2012.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram