Od sutra do 23. veljače Hrvatska će na sajmu f.re.e u Münchenu, gdje se na 70.000 četvornih metara tematski predstavljaju putovanja, zdravlje i wellness, vodene sportove, kamping, vanjske aktivnosti i biciklizam, plijeniti posebnu pažnju…

Hrvatska je, naime, ove godine zemlja partner minhenskog sajma o čemu svjedoči i dodatnih sedamdesetak izložbenih kvadrata uz sam ulaz na sajam. Hrvatski turizam se, inače, predstavlja na 240 metara četvornih izlagačkog prostora, a kao partner sajma sudjeluje i u današnjoj ceremoniji otvaranja. Činjenica da ove godine ima taj status privukla je u München i više suizlagača iz Hrvatske nego inače.

Očekuje se da minhenski sajam potvrdi dobre izglede hrvatskog turizma u 2014. Lani je u Hrvatskoj ljetovalo dva milijuna Nijemaca (trećina upravo iz Bavarske), bilo ih je četiri posto više nego u 2012. i svi se nadaju da će se i ove godine ponoviti sličan rast. Hrvatska je među top pet inozemnih odredišta njemačkim gostima, a povećano zanimanje za našu zemlju bilježi i Institut FUR. Uzorak od 7.758 ispitanika otkriva da tijekom iduće tri godine u Hrvatsku sigurno planira 2,7 milijuna Nijemaca, a 7,7 milijuna je zainteresirano za putovanje u Hrvatsku, prenosi Večernji list.

Godišnje ih, inače, na barem jedno putovanje ode više od 53 milijuna. Njemačka je za Nijemce najpopularnije odredište u kojem po putovanju u prosjeku troše 1.700 eura. Kad putuju u europske destinacije prosječno, pak, troše 2.292 eura, piše Večernji list.