Zatvori
Poslovni Puls
10/02/2014

Tele2 Hrvatska prošle godine uprihodila 1,22 milijarde kuna

Operator mobilnih komunikacija, tvrtka Tele2 Hrvatska prošlu je godinu zaključila s 1,22 milijarde kuna prihoda ili porastom od 7,3 posto u odnosu na 2012., a za 5 posto porastao im je i broj korisnika, pa ih je tako na kraju prošle godine bilo ukupno 793 tisuće, izvijestili su danas iz te tvrtke...

Financijski rezultati Tele2 Hrvatska objavljeni su u Stockholmu u sklopu rezultata matične švedske kompanije Tele2 AB, čiji je predsjednik i glavni izvršni direktor Mats Granryd u obraćanju javnosti izdvojio Hrvatsku kazavši da u njoj "počinju uočavati preokret", da je "hrvatski upravljački tim napravio fantastičan posao" te da se nada da je to "početak čvrstog stvaranja vrijednosti u Hrvatskoj".

Prenoseći tu izjavu iz Tele2 Hrvatska dodaju da su od "kupaca prepoznati kao operator koji nudi najbolju vrijednost na tržištu", što pokazuju i rezultati za četvrto tromjesečje prošle godine koje je treće za redom s profitabilnim rastom.

Prihodi u četvrtom tromjesečju Tele2 Hrvatska porasli su 9,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2012. te su iznosili 342,1 milijun kuna, dok je EBIDTA porasla za 170 posto, na 19,2 milijuna kuna.

To se odrazilo i na rezultate za cijelu prošlu godinu, pa su tako osim spomenutog rasta prihoda od 7,3 posto u odnosu na 2012. zabilježili i porast EBIDTA od 63 posto, na gotovo 84 milijuna kuna.

Predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska Malin Holmberg kaže da je ponosna na takve lanjske rezultate, te da će u 2014. Tele2 Hrvatska nastojati korisnicima pružati još bolje usluge.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram