Zatvori
Poslovni Puls
04/02/2014

Obaramo rekorde: U Hrvatskoj danas 380 tisuća nezaposlenih osoba!

Početak veljače donio je novi rast registiranih nezaposlenih osoba u Hrvatskoj...

Na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) objavljeno je kako je trenutno u Hrvatskoj registrirano nešto više od 380 tisuća nezaposlenih osoba. Prva dva radna dana u veljači donijela su više od 1.500 novonezaposlenih osoba registriranih pri HZZ-u.

Tako smo već na početku tekućeg mjeseca značajno premašili brojku od 375 tisuća nezaposlenih koliko je bilo registrirano na kraju istog mjeseca prošle godine.

“S obzirom da u godini pred nama očekujemo stagnaciju gospodarstva očekujemo i nastavak nepovoljne situacije na tržištu rada. Naime, u prvim mjesecima očekujemo nastavak rasta broja nezaposlenih i stope nezaposlenosti, no s dolaskom proljetnih mjeseci i početkom predsezone očekujemo da bi broj nezaposlenih trebao početi padati pod utjecajem sezonskog zapošljavanja. Međutim, uz izostanak značajnijeg rasta gospodarstva i oporavka realnog sektora nezaposlenost bi se mogla zadržati na razmjerno visokoj razini”, objavili su nedavno analitičari Raiffisenbanka.

Donedavni prvi čovjek HT-a Ivica Mudrinić upozorio je kako je moguće da ćemo na proljeće svjedočiti brojci od 400.000 nezaposlenih osoba i to zbog iznimno teškog stanja u hrvatskom gospodarstvu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram