Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2014

Španjolska ove godine očekuje rast BDP-a od 0,7 posto

Španjolsko gospodarstvo u ovoj bi godini trebalo porasti gotovo jedan posto, kazao je ministar gospodarstva Luis de Guindos uoči sastanka ministara financija EU-a u Bruxellesu...

"Ako je točno da su prognoze za 2013. godinu bolje nego što se prvotno vjerovalo, tada će logično zamah s kojim smo započeli ovu godinu biti bolji no što se u početku mislilo", dodao je.

Prema službenim projekcijama španjolske vlade rast bi ove godine trebao iznositi 0,7 posto, nakon 1,2-postotnog pada u 2013., koliko pokazuju procjene središnje banke, podsjećaju u AFP-u.

Guindos je ustvrdio da se stanje u španjolskom gospodarstvu poboljšava zahvaljujući teškim odlukama koje je donijela tamošnja konzervativna vlada. Iz MMF-a, međutim, upozoravaju da Španjolskoj predstoji još pet godina vrlo visoke nezaposlenosti od preko 25 posto ako ne intenzivira reforme, uključujući i one kojima bi se poslodavcima olakšalo kresanje plaća zaposlenicima, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram