Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2014

Španjolska bilježi rekordne prihode od turizma

Španjolska je u 2013. ostvarila rekordnih 59 milijardi eura prihoda od posjeta stranih turista, privukavši neočekivano velik broj posjetitelja od kojih su mnogi više i trošili. Ukupna je potrošnja stranih gostiju u 2013. povećana 9,6 posto, pokazali su u ponedjeljak objavljeni vladini podaci, što predstavlja značajan poticaj za krhko španjolsko gospodarstvo, s obzirom da na turizam otpada desetina ukupnih gospodarskih aktivnosti...

"Španjolska je 2013. okončala s rekordno visokom razinom potrošnje stranih turista", navelo je u priopćenju tamošnje ministarstvo turizma.

Britanski turisti, čiji je udio među stranim turistima najveći, potrošili su ukupno 12 milijardi eura ili petinu ukupnih španjolskih prihoda od turizma. Slijede Nijemci s potrošenih 9,7 milijardi, te Francuzi, s 5,9 milijardi eura, priopćila je vlada.

Najviše su povećali potrošnju gosti iz Rusije, za 29 posto, na 2,35 milijardi eura. Njihov je udio u ukupnoj potrošnji četiri posto, stoji u priopćenju.

Prošlog tjedna Španjolska je objavila da se u 2013. našla na trećem mjestu ljestvice najprivlačnijih odredišta za strane turiste u 2013., istisnuvši Kinu temeljem rekordnih 60,6 milijuna posjetitelja, 5,6 posto više nego u 2012. Španjolska se sada nalazi iza Francuske, koja ima 83 milijuna međunarodnih turističkih dolazaka, i SAD-a, sa 67 milijuna stranih dolazaka, priopćila je vlada u Madridu, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram