Zatvori
Poslovni Puls
22/01/2014

Zagreb nominiran za najbolju europsku destinaciju godine!

Portal European Best Destinations nominirao je Zagreb među 20 europskih gradova za najbolju europsku destinaciju u ovoj godini, a glasovanje za taj prestižni naslov, koji se smatra i sinonimom europske izvrsnosti, bit će otvoreno od danas, 22. siječnja do 12. veljače na internetskoj stranici portala (www.europeanbestdestinations.org)...

Uz Zagreb, nominirani su i Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Cipar, London, Madeira, Madrid, Milano, Porto, Pariz, Prag, Rim, Stockholm i Ženeva, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Zagreba. Te su destinacije, prema objašnjenju portala European Best Destinations, odabrane temeljem podataka Eurostata i prema ocjeni stručnog suda organizatora.

European Best Destinations je europska neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U partnerstvu s turističkim uredima angažirana je na promicanju boljeg razumijevanja bogatstva, raznolikosti i kvalitete među destinacijama u Europi, ali i njezina promoviranja kao najvažnije destinacije u svijetu. Organizacijom ovog natjecanja u kojem glasači elektronskim putem biraju najbolje potiče se izvrsnost, a dobitnicima podiže imidž pa te destinacije privlače znatno više gostiju.

Iz TZGZ-a podsjećaju da je Zagreb od 2008. do danas bilježio stalni porast turističkih noćenja, odnosno 2008. ih je bilo 1,14 milijuna, a prošle godine 1,4 milijuna.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram