Zatvori
Poslovni Puls
21/01/2014

Najveće svjetske naftne kompanije "namirisale" dobar posao u Hrvatskoj?

Za manje od šest mjeseci, kako su i najavili, Norvežani iz Spectruma završili su snimanje hrvatskog dijela Jadrana u potrazi za naftom i plinom. Seizmičke karte koje će nastati na temelju snimanja 2D tehnikom još nisu obrađene, a Norvežani već trljaju ruke zbog dobro obavljenog posla...

Na prezentacijama rezultata najvećim svjetskim kompanijama u svijetu nafte i plina interes je bio iznimno velik i, kako Večernji doznaje, gotovo sve tvrtke iz grupe najvećih deset kompanija svijeta otkupile su dokumentaciju.

Za istraživanje u Jadranu zainteresirani su moćni Exxon Mobil, Chevron, Shell, a i ruske kompanije, među kojima se najčešće spominjao Rosnjeft.

Ne znaju se podaci o tome kolike su zalihe u Jadranu pronađene, ali nakon snimanja 14.712 kilometara Jadranskog mora u epikontinentalnom dijelu može se pretpostaviti da su zalihe izdašne s obzirom na interes svjetskih igrača.

 

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram