Zatvori
Poslovni Puls
14/01/2014

INA ulaže 240 milijuna kuna u plinska polja u Međimurju

U Čakovcu su potpisana četiri ugovora između Ine i konzorcija hrvatskih tvrtki koji će izvoditi radove u sklopu projekta Međimurje. Ugovorima vrijednima 240 milijuna kuna, pokreće se proizvodnja dosad otkrivenih plinskih polja Zebanec, Vučkovec i Vukanovec. Radi se o jednoj od najvećih investicija Ine u istraživanju i proizvodnji plina, vrijednoj ukupno više od 350 milijuna kuna...

Ugovore su uz ostale potpisali ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednik uprave INE Zoltan Aldott i predstavnici konzorcija izvođača. Među njima je nekoliko hrvatskih tvrtki - Đuro Đaković Holding, STSI, Viadukt, Končar, Montmontaža oprema, Ing-grad i Monting.

"Za nas, naravno i za sve partnere na ovom projektu ovaj posao je jedna dodatna referenca koja će nam sigurno otvoriti vrata globalnog tržišta u ovakvim i sličnim poslovima", smatra predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga Vladimir Kovačević.

"INA je uložila snažno, uložila je više od 800 milijuna kuna u istraživanje i proizvodnju. I mislim da imamo punu podršku svojih dioničara i mislim da će to dobro utjecati na tržište cijenama. Ne kratkoročno, ali dugoročno", istaknuo je predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.

Aldott je izjavio i da je Međimurje novi fokus INE, nakon Sirije i sjevernog Jadrana. Međimursko nalazište iznimno je važno i kad projekt zaživi u 2015. proizvodnja plina bi se mogla povećati za 30 posto. Investiciju je pozdravio i međimurski župan Matija Posavec koji je istaknuo da je ovo možda i početak kraja krize jer investicija će dignuti posrnulo gospodarstvo, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram