Zatvori
Poslovni Puls
07/01/2014

Janković: Razumijem Todorića i ja bih kupio Mercator na njegovom mjestu

Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković izjavio je da mu je žao što se prodaje Mercator kojega je kao direktor vodio od 1997. do 2005. godine, ali da razumije potez predsjednika Agrokora Ivice Todorića koji je kupoprodajnim ugovorom ponudio 120 eura za dionicu najvećeg slovenskog trgovca...

"Apsolutno mi je žao što se Mercator prodaje, ali bih na Todorićevu mjestu napravio isto. Sada je pravo vrijeme za kupovanje tvrtki", rekao je Janković u razgovoru za ljubljansko "Delo" od ponedjeljka, dodavši da je 2004. godine zajedno s Todorićem i tadašnjim vlasnikom srbijanske Delte Miroslavom Miškovićem razgovarao o spajanju tih trgovačkih lanaca sa 9 milijardi eura prometa.

Da se to dogodilo, tri udružene kompanije danas bi ostvarivale dvostruki promet jer ne bi međusobno konkurirale na istom tržištu i mogle bi se širiti "do Bakua i Kijeva", pokrivajući tržište od 100 milijuna ljudi, rekao je Janković kojega je s mjesta direktora smijenila prva vlada Janeza Janše.

Agrokor je u lipnju 2013. s konzorcijem prodavatelja, koji čine 12 banaka i tvrtki, potpisao ugovor o kupoprodaji 53,12 posto Mercatora po cijeni od 120 eura za dionicu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram