Zatvori
Poslovni Puls
07/01/2014

Hoće li Severina postati vlasnica Index.hr-a?

Kako Severini nakladnik portala Index.hr nikad nije isplatio 100.000 kuna odštete, koji su joj dosuđeni pravomoćnom presudom zato što je Index objavio fotografije s njezine videovrpce, na kojoj je snimljena u seksualnom odnosu u brodskoj kabini, Severina je krajem 2013. zabilježila ovrhu na žigu Indexa u Državnom zavodu za intelektulano vlasništvo...

Vrijednost žiga će procijeniti sudski vještaci, a onda će se žig prodati na javnoj dražbi osim ako se nakladnik Indexa ne predomisli i Severini ne isplati odštetu kako bi na taj način spasio svoje ime jer mu u suprotnom kupac žiga ili Severina ako kupaca ne bude mogu zabraniti korištenje naziva Index za portal, piše Večernji. Kako je pravomoćna presuda donešena krajem 2011. Severina je početkom 2012. pokrenula ovrhu protiv nakladnika tog portala, no nije se uspjela naplatiti, pa je krajem 2013. pribjegla preko svog odvjetnika za jedinim preostalim načinom da naplati odštetu, a to je zabilježba ovrhe na žigu Indexa. Inače, nakladnik portala Index, koji se zvao prvotno Prva stranica d.o.o. se promijenio i prije pravomoćnosti presude , no to, kažu upućeni, neće utjecati.

Matija Babić, spomenut u ovrsi kao direktor Prve stranice, na svom je Facebooku odmah opovrgnuo da je domena index.hr ikad glasila na spomenutu tvrtku.

Vrijednost žiga Indexa tek će se procijeniti, pa će se onda prodati, a nakon što postane vlasnik tog žiga budući kupac ima pravo zatražiti da se portalu Index zabrani korištenje imena Index. Ako zainteresiranih kupaca ne bude, vlasnik žiga će ostati Severina koja onda to također ima pravo zatražiti. No, dotad se portal Index ako mu je važno da nastavi raditi pod svojim imenom može predomisliti i isplatiti pjevačici odštetu, koja se do danas s kamatama popela na najmanje 200.000 kn i preuzeti vlasništvo nad žigom, piše Večernji list.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram