Zatvori
Poslovni Puls
30/12/2013

Ingra dobila dodatno vrijeme za zaključenje predstečajne nagodbe

Savjetodavno vijeće Ministarstva financija odobrilo je Ingri produljenje roka za provedbu postupka predstečajne nagodbe za dodatnih 60 dana, a taj je rok počeo teći od 28. prosinca...

Ingra je početkom prosinca zatražila produljenje roka za provođenje postupka predstečajne nagodbe za dodatnih 90 dana, a u zahtjeva je navela da su određene prijave tražbine pogrešno podnesene te su pokrenuti pregovori sa vjerovnicima radi ispravljanja odnosno povlačenja neosnovanih prijava i usklađenja sa stvarnim stanjem. Iz Ingre su naveli i kako su pregovori sa ključnim vjerovnicima u završnoj fazi.

Postupak predstečajne nagodbe nad Ingrom otvoren je 27. kolovoza ove godine. Sveukupne obveze iskazane u revidiranoj bilanci, 31. ožujka iznosile su 860,7 milijuna kuna, a ukupne dospjele obveze, s kašnjenjem u ispunjenju više od 60 dana 630 milijuna kuna.

Prema ranije objavljenim podacima, Ingrine obveze prema vjerovnicima koje ulaze u predstečajnu nagodbu iznose 1,28 milijardi kuna, i to 835,1 milijun kuna bilančnih obveza i 450,1 milijuna kuna vanbilančnih (garancije i sudužništva).

Među mjerama financijskog restrukturiranja iz Ingre ističu refinanciranje i smanjenje postojećeg duga, stratešku orijentaciju tvrtke na osnovno poslovanje inženjeringa, fokus na inozemna tržišta te daljnje smanjenje troškova.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram