Zatvori
Jasmin Hadzic
30/12/2013

Borba divova: HomeAway tuži Airbnb zbog ukradenog logotipa!

Najveći svjetski oglasnik za najam privatnog turističkog smještaja tužio je svog konkurenta i to zbog logotipa...

U tužbi Homeaway tvrdi kako je Airbnb "ukrao" njihov zaštitni simbol - 3D kućicu za ptice i zatim isti koristio za potrebe svoje velike nacionalne marketinške kampanje. Iz HomeAwayja ističu kako je osnivač Airbnb-a u nekoliko navrata boravio u njihovom uredu gdje je, oni sumnjaju, dobio ideju za sporni simbol.

HomeAway je osnovan prije sedam godina sa samo šest zaposlenika, a danas je najveći internetski oglasnik za privatni turistički smještaj s više od 280 milijuna dolara godišnjih prihoda. Tvrtka je izlistana na NASDAQ-u s tržišnom valuacijom od 3,68 milijardi dolara.

Istovremeno, Airbnb je sve popularniji servis za rezervaciju privatnog smještaja s drukčijim poslovnim modelom koji postaje sve popularniji i među putnicima i vlasnicima nekretnina za najam. Dok HomeAway vlasnicima zaračunava godišnju članarinu, Airbnb naplaćuje proviziju za realizirane usluge rezerviranja smještaja.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram