Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2013

Hrvatski laboratorij osmislio komercijalne DNA testove

Laboratorij Genos ostvario je još jedan zapažen uspjeh i na području komercijalne inovativnosti...

Na upravo završenoj godišnjoj smotri inovatora - 38. Hrvatskom salonu inovacija s međunarodnim sudjelovanjem – INOVA 2013 i 9. Izložbi inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova - BUDI UZOR, održanim od 12. do. 17. studenog 2013. na Zagrebačkom velesajmu, Genos je osvojio niz zapaženih priznanja za svoj novi set proizvoda "Genetički testovi za personalizirani pristup prehrani i vježbanju", priopćili su iz Genosa.

Inovativni koncept i kreativna ambalaža, koji će DNA testove uvesti u svaku ljekarnu, bili su dobitna kombinacija za osvajanje sljedećih priznanja: Zlatne medalje Inova/Budi uzor 2013 za navedenu inovaciju, posebnu nagradu za najbolju inovaciju u znanosti (za istu inovaciju) te Grand Prix izložbe Budi uzor 2013 za najbolju inovaciju koja je komercijalizirana.

Nakon dva uzastupna finala na Danima Inovacija u Parizu, gdje se svrstao među vodeće europske inovativne tvrtke i u okviru kojih je pretendirao na osvajanje Innovation Biotech Prize, te osvajanja Hrvatskog kvocijent inovativnosti, ovo je nova potvrda da je ova uspješna hrvatska tvrtka i znanstvena institucija postala predvodnik inovativnosti u Hrvatskoj, ali i globalno.

INOVA 2013. održala se u organizaciji Hrvatskog saveza inovatora, Saveza inovatora Zagreba i tvrtke TERA-Tehnopolis, suorganizaciji Saveza riječkih inovatora, Saveza inovatora Primorsko-goranske županije, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te Saveza za energetiku Hrvatske, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, te svjetskim pokroviteljstvom World Invention Intellectual Property Association-a.

Riječ je o najvećem salonu inovacija u Hrvatskoj na kojem se predstavilo više od 550 inovacijskih dostignuća međunarodnih i domaćih inovatora te na kojem su sudjelovali predstavnici 31 inozemne delegacije.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram