Zatvori
Poslovni Puls
19/11/2013

Dubrovnik ima proračun od gotovo pola milijarde kuna!

Proračun grada Dubrovnika u 2014. godini iznosit će 462 milijuna kuna i za 18 posto ili 71 milijun kuna veći je nego ovogodišnji, kazao je na konferenciji za novinare duborvački gradonačelnik Andro Vlahušić, predstavljajući nacrt prijedloga gradskoga proračuna za iduću godinu...

Predloženi proračun ocijenio je dosta optimističnim, naglasivši da si grad, bez obzira što se događalo, neće dopustiti da se nađe u minusu.

Vlahušić je izvijestio kako je formirano posebno tijelo koje će provjeravati svaki trošak i svaki račun, te će Dubrovnik, uvjeren je, ovu godinu završiti pozitivno.

Istaknuo je kako u idućoj godini neće biti povećanja plaća, grad neće prodavati nego kupovati, više će se ulagati u obrazovanje, socijalno ugrožene i nezaposlene, nastaviti s investicijama posebno u stanogradnji, te nastaviti rješavati prometnu izoliranost vlastitim novcem.

Najavio je da će jedna od novih proračunskih stavki za građane biti i sufinanciranje cestarine u iznosu od 50 posto na autocesti Ploče-Zagreb, koji će svaki Dubrovčanin moći koristiti osam puta.

Također, najavio je nastavak radova na groblju Dubac, završetak obnove Lazareta do ljeta, te kupnju vile Čingrije u kojoj je sada dubrovačko dopisništvo HTV-a, za što je osigurano 13 milijuna kuna.

Vlahušić je istaknuo i kako u idućoj godini gradu istječe nekoliko kredita u iznosu od 15 milijuna kuna koji će biti otplaćeni, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram