Zatvori
Poslovni Puls
18/11/2013

Od iduće godine prvi certifikati za ekološke "zelene" hotele u Hrvatskoj

Do ožujka iduće godine 20 hotela mogli bi među prvima u Hrvatskoj dobiti certifikate Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske "Green Hotel" temeljem ove godine pokrenutog projekta "Zeleno poslovanje u hotelijerstvu", doznaje se iz UPUHH-a...

Taj je projekt UPUHH osmislio temeljem "zelenih" trendova u svjetskom turizmu i hotelijerstvu, a trebao bi pridonijeti povećanju konkurentnosti hrvatskih hotela i turizma općenito. Projekt, ukupno vrijedan oko 600 tisuća kuna s 277 tisuća pomoglo je i Ministarstvo turizma, ističu u UPUHH-u.

Za prijavljene hotele, njih 20, organiziraju se radionice, a nakon provedenih audita po hotelima u suradnji sa stručnjacima (za zeleno poslovanje, energetsku učinkovitost i za zeleni marketing), UPUHH će u suradnji s Ministarstvom hotelima dodijeliti certifikate "Green hotel". Među kriterijima koje će hoteli morati zadovoljiti da dobiju taj certifikat su primjerice energetska učinkovitost, recikliranje, zeleni krovovi, reduciranje operativnih troškova, smanjenje štetnih utjecaja na okoliš i druge.

Uključeni hoteli u taj projekt su: zagrebački hoteli Astoria, DoubleTree by Hilton, Tomislavov dom, Palace i Esplanade, Sport iz Ivanić Grada, Maestral i Feral iz sastava Lagune Novigrad, Bluesun hotel Berulia iz Brela, Phoenix iz Sesveta, Kimen iz Cresa, Well u sklopu Terme Tuhelj u Tuheljskim Toplicama, Borovnik iz Tisnog, Padova iz sastava rapskog Imperiala, Vitality Punta iz sastava malološinjskih Jadranka Hotela, Valamarovi hoteli Sanfior u Rapcu te Koralj na Krku, Turist u Varaždinu, Kaštel Motovun u Motovunu te Iadera iz Punta Skala Resorta u Petrčanima kod Zadra i Hotel Iadera Zadar/Petrčane.

U planu je da se s ciljem predstavljanja Hrvatske na svjetskom turističkom tržištu kao 'zelene destinacije' u projekt uključe i ostali hoteli u članstvu UPUHH-a koji čine 80 posto od ukupnog hotelijerstva u Hrvatskoj, naglašavaju iz UPUHH-a. Također, želja im je i da se do kraja 2015. prema istom modelu uključe i ostale turističke strukovne udruge (kampovi, marine) kako bi se kompletna hrvatska turistička ponuda prikazala 'zelenom' u kontekstu cjelokupnog turističkog poslovanja.

Izvor: HRT.hr, Foto: Hilton.com

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram