Zatvori
Poslovni Puls
30/10/2013

Atlantic grupa ostvarila rast prihoda od čak 139 posto

Atlantic grupa u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila je neto dobit nakon manjinskih interesa od 193,3 milijuna kuna, što je čak 139 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje danas objavljeno financijsko izvješće te kompanije...

U tom je razdoblju Atlantic grupa ostvarila je prihod od prodaje u iznosu od 3,73 milijarde kuna, što je 2,6 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT) porasla je 13 posto na 375,9 milijuna kuna. Istodobno, neto dobit nakon manjinskih interesa bila je 193,3 milijuna kuna, što je čak 139,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a rezultat je, između ostaloga, značajno sniženih troškova kamata nakon prošlogodišnjeg uspješnog refinanciranja.

Ukupnom rastu prihoda od prodaje Atlantic Grupe najviše su pridonijela strateška poslovna područja Sportska i aktivna prehrana (rast od 13,7 posto), pri čemu je najveći rast ostvaren na tržištima Njemačke, Španjolske i Rusije.

Značajno je rasla i prodaja kategorija flipsa, keksa i čokolade (rast od 5,4 posto) na tržištima Srbije, Crne Gore i Makedonije, te područje Zdravlje i njega (rast od 5,2 posto), koje bilježi rast na ruskom i hrvatskom tržištu.

Kava se s 20,9 posto udjela u ukupnim prihodima ističe kao najveća pojedinačna kategorija sa 778 milijuna kuna prihoda od prodaje.

„Uspješnom provedbom zacrtane strategije Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci 2013. godine nastavila s organskim rastom prihoda od prodaje uz poboljšanje profitabilnosti. Osobito smo zadovoljni pokretanjem novih investicija te činjenicom da rezultati potvrđuju stabilnost našeg poslovnog modela u teškom gospodarskom okruženju. Dodatno, ostvarenim rezultatima na tržištima Rusije i ostalih zemalja ZND-a te ključnim europskim tržištima potvrđujemo internacionalizaciju kao naš strateški fokus“, istaknuo je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Prvih devet mjeseci u 2013. obilježili su implementacija novih komercijalnih uvjeta na tržištu Hrvatske te daljnje širenje proizvodnog i distribucijskog portfelja, navodi se dalje u izvješću.

U trećem kvartalu Atlantic Grupa je potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška započela ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane, vrijednu 120 milijuna kuna, stoji između ostaloga u izvješću te tvrtke.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram