Zatvori
Poslovni Puls
29/10/2013

Rusi u Srbiji grade plinovod Južni tok vrijedan 1,7 milijardi eura

Početak izgradnje plinovoda Južni tok u Srbiji predviđen je za prosinac 2013. godine, potvrdio je Gazprom Export, a prenosi Tanjug...

Realizacija projekta se odvija po planu i odluka da će Južni tok biti izgrađen u Srbiji više se ne dovodi u pitanje, navedeno je u priopćenju Gazprom Exporta.

Kapacitet plinovoda kroz Srbiju iznosit će 40 milijardi kubičnih metara, a ukupna dužina dionice je oko 420 kilometara, uz planirane odvojke za BiH i Hrvatsku.

Akcijski plan predviđa početak izgradnje Južnog toka u prosincu 2013. godine, a prve količine plina bi trebali biti isporučene 2016. godine.

Premijer Srbije Ivica Dačić i ministrica energetike Zorana Mihajlović ovih dana su, također, najavili da gradnja Južnog toka kroz Srbiju treba početi do kraja godine. Dačić je rekao da su tehničke pripreme za početak radova u tijeku, dok je ministrica energetike izjavila da se očekuje da izgradnja tog plinovoda u Srbiji počne krajem ove ili u prvom tromjesečju sljedeće godine.

Izgradnju Južnog toka kroz Srbiju zajednički trebaju realizirati ruska tvrtka Gazprom i srpski Srbijagas, kroz zajedničko poduzeće, a u izgradnju tog magistralnog plinovoda bit će uloženo oko 1,7 milijardi eura.

Na projektu će biti angažirano nekoliko tisuća radnika iz srpske građevinske operative, proizvođača opreme i uslužnog sektora.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram