Zatvori
Poslovni Puls
25/10/2013

Turski ulagači u Šibeniku grade luksuzni hotel za 20 milijuna eura

Turska korporacija Dogus grupa, koja je u Šibeniku u Mandalini već izgradila marinu za megajahte, počinje graditi hotel ukupne vrijednosti 20 milijuna eura. Grad Šibenik izdao im je lokacijsku dozvolu, a uskoro slijedi i potvrda glavnog projekta...

U međuvremenu su na poluotok Kuline stigli bageri koji uklanjaju nekoliko preostalih objekata nekadašnjeg vojnog kompleksa, uglavnom skladišta, a izgradnja hotela, najavljuju turski investitori, trebala bi biti dovršena do proljeća 2015. godine te će u toj turističkoj sezoni hotel biti spreman za prve goste.

Od početka razvoja projekta “Hotel Šibenik” imali smo stvarnu potporu gradske uprave, a ona se nastavlja i dalje. Počeli smo s uklanjanjem objekata, čišćenjem i pripremom terena na temelju izdanih dozvola. Imamo još nekoliko manjih objekata koje treba ukloniti i očistiti teren. Neka stabla također će biti uklonjena, ali prema želji naše uprave i našeg projektanta, arhitekta Nikole Bašića, veliki dio borove šume bit će sačuvan", ističe regionalni direktor Dogus grupe za Hrvatsku Burak Baykan. Gradnja hotela prva je faza realizacije turističkoga kompleksa koji će se na Kulinama, kad u cijelosti bude dovršen, prostirati na površini od oko 45.000 četvornih metara, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Ova faza uključuje gradnju hotela sa 69 soba, tri VIP vile, nautički klub s restoranom i dječjim klubom, te wellness, spa i rekreativnu zonu. Svi sadržaji bit će otvoreni i za građane Šibenika", poručuje Baykan. Nakon izgradnje hotela, nastavak realizacije projekta “Hotel Šibenik” ovisit će tržištu i daljnjoj zainteresiranosti Dogus grupe za investiranje u Mandalini.

"Za sada ćemo ostvariti prvu fazu te ćemo potom vidjeti kako će se projekt razvijati. Imamo idejna rješenja za sve faze projekta, ali prerano je kazati kada će se krenuti u njihovu realizaciju", zaključuje Baykan.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram