Zatvori
Poslovni Puls
03/10/2013

Vrdoljak: Amerikanci zainteresirani za ulaganje u LNG terminal

Američki investitori zainteresirani su za energetske projekte u Hrvatskoj, kao što su LNG terminal na Krku te istraživanje i eksploatacija plina u Jadranskome moru. Izjavio je to ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nakon sastanka s Amosom Hochsteinom, zamjenikom pomoćnika glavnog tajnika za energetsku diplomaciju Sjedinjenih Američkih Država...

Današnji susret bio je nastavak razgovora iz travnja u Washingtonu, gdje smo prezentirali strateške interese i energetske ciljeve Vlade. "Danas se Amos Hochstein mogao uvjeriti da smo ispunili sve što smo tada rekli da ćemo napraviti u realizaciji energetske strategije kako bi Hrvatska postala energetsko regionalno čvorište", istaknuo je Vrdoljak.

Prema njegovim riječima, velik interes američkih investitora za energetske poslove u Hrvatskoj potvrđuje ispravnost Vladine energetske politike i strategije.

Upitan hoće li američke tvrtke uložiti u LNG terminal na Krku, Vrdoljak je odgovorio kako je razgovarao s predstavnicima mnogo američkih kompanija koje su zainteresirane za opskrbu, izgradnju i trgovinu plinom iz LNG-a. "Da, oni iskazuju interes, nakon fisibility studije idemo u finalizaciju poslovnog modela, pregovore i potpise ugovora o gradnji", rekao je Vrdoljak.

Amos Hochstein kazao je da su razgovori bili dobri i na tragu dobrih odnosa dviju zemalja. "Posebno smo razgovarali o suradnji na području energetske sigurnosti te izrade i razvoja energetske strategije. Razgovori su bili dobri i očekujemo njihov nastavak", dodao je.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram