Zatvori
Poslovni Puls
30/09/2013

Zvuči nevjerojatno: Formula 1 utrka kraj Dubrovnika!?

Kongres Međunarodne automobilističke federacije (FIA) u Dubrovniku potaknuo je priče i spekulacije o mogućoj organizaciji Formula 1 utrke...

Dubrovnik i Formula 1, ili Velika nagrada Dubrovnika, upravo zahvaljujući Berniejevoj sklonosti nije novost u krugovima koji odlučuju o tome. Već se razgovaralo o toj sjajnoj mogućnosti, piše Slobodna Dalmacija.

Ima li ova priča temelja? Neslužbeno, razgovaralo se o tome ovaj put, spomenute su i neke konkretne lokacije pogodne za gradnju staze za Grand Prix. Najveći slobodni prostor na dubrovačkom području gdje bi mogla biti izgrađena staza jest predio zvan Lisačke rudine, krševiti plato nadomak lokacije na kojoj Vicenco Blagaić planira gradnju svoga hotelskog kompleksa.

Andro Vlahušić je prije sastanka s čelnicima FIA-e na nekoliko dana boravio u Singapuru, a bio je i na utrci za Veliku nagradu Singapura na kojoj je pobijedio Sebastian Vettel. Dubrovački gradonačelnik bio je posebni gost upravo Bernieja Ecclestonea, a, kako je znakovito naglasio, nije bio službeno, nego je za tu prigodu uzeo godišnji odmor. Zanimljivo, u istom se društvu u Singapuru na utrci našao i poduzetnik Vicenco Blagaić.

Njegova se poslovna lokacija superluksuznog kompleksa “Tri sestrice” u Dubrovačkom primorju i prije spominjala kao jedna od rijetkih mogućih za izgradnju kružne staze koja bi mogla primiti bolide Formule 1 na skučenom dubrovačkom području, koje se proteže tik uz granicu s BiH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram