Zatvori
Poslovni Puls
30/09/2013

Bitka za korisnike: HEP i GEN-I najavili još jeftiniju električnu energiju

Kako bi spriječio odljev korisnika, HEP od sutra snižava cijene 6 do 7 posto. Očitanje brojila je u tijeku...

Njihovi korisnici u idućih 10 dana pozivaju se da svoja očitanja, odnosno stanje brojila, dostave HEP-u telefonom ili mailom. Potrošačima će uz sljedeći redovni obračun biti odvojeno iskazana potrošnja do 1. listopada te nakon tog datuma.

Da bi se kupcima obračunala stvarna potrošnja električne energije mi smo ih pozvali da u svoja distribucijska područja dostave očitanja, a oni to mogu napraviti od 1. do 10. listopada i na temelju toga izdat će se zamjenske uplatnice, rekla je Mirela Klanac, glasnogovornica HEP-a.

Oko 10 tisuća korisnika već je napustilo HEP i prešlo konkurenciji, a do danas je 4 i pol tisuće kućanstava za distributera odabralo slovensku tvrtku GEN-I. I oni , pak, od sutra najavljuju još veće uštede.

"Mi od  sutra spuštamo naše tarife za 10 posto ispor HEP-ovih. Znači ako imate jednotarifno brojilo i njihova je cijena 47,6 lipa, naša je 42,03 lipa na kilovat", izjavio je Robert Golob, predsjednik Uprave GEN-I-ja.

Međutim, njemački RWE tvrdi da su upravo oni najpovoljniji. Uvjerljivo najpovoljnija cijena kilovat sata na hrvatskom tržištu za najpovoljniji model dakle ona iznosi 12 posto jeftinije jedinična cijena nego što je cijena HEP-a kad sada izađe od sutra nova, rekao je Zoran Miliša, direktor RWE Energija.

Dobra je vijest da će upravo zbog pojave konkurencije na tržištu električne energije sva hrvatska kućanstva znatno uštedjeti, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram