Zatvori
Poslovni Puls
26/09/2013

Slavko Linić o Indexovom pisanju: Matija Babić širi laži i neistine!

Ministar financija Slavko Linić danas je odbacio te lažima i obmanama nazvao napise portala Index.hr kako talijanska Financijska policija i DORH istražuju navode da je primao mito na bankovni račun u Trstu, te istaknuo da nema račune izvan Hrvatske...

"Index laže i obmanjuje jer ja račune van Hrvatske nemam", izjavio je Linić novinarima uoči sjednice Vlade.

Vlasnika tog portala Matiju Babića prozvao je da "laže i iskrivljuje", te da svoj nezakonit rad pokušava prikriti širenjem laži i neistina.

"Ako on laže i iskrivljuje, a sami vidite da ga Državno odvjetništvo demantira, onda se pitate zašto on to radi. Pa zato što je on taj koji ne plaća poreze, ne plaća svoje novinare, svoje obveze, zatvara svoje firme, otvara druge. Prema tome, on je osoba koja svoj nezakonit rad pokušava na neki način zaštititi širenjem laži i neistina", poručio je Linić.

"Što drugo reći, da se bavim tim čovjekom? Pa ne pada mi na pamet. On je, nažalost, proizvod hrvatskog društva, nije jedini", dodao je.

Naglasio je kako se laži na njegov račun neprekidno šire još od 1990. godine kada se počeo baviti javnim poslom, te da "manje-više nijedna laž nije dokazana". "Nažalost, ima takvih ljudi koji prljanje i širenje lažnih informcija smatraju da im je nekakva zabava, hobi. Ostaje pitanje zašto to radi", kazao je ministar financija.

Index već danima objavljuje članke po kojima Liniću prijeti istraga zbog sumnji da je u Trstu imao tajni bankovni račun na koji je primao mito, za što ga tereti bivša tajnica direktora Jadranskog pomorskog servisa (JSP) Mirja Tomas. Taj portal danas je objavio kako na toj Linićevoj aferi zajednički rade hrvatska i talijanska istražna tijela, te da im je iz riječkog Županijskog državnog odvjetništva potvrđeno da su izvidi u tijeku i da se radi o međunarodnoj pravnoj pomoći.

Foto: Index.hr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram