Zatvori
Poslovni Puls
23/09/2013

RH rasprodaje hotele u većinskom državnom vlasništvu

Nakon 20 godina prodat će se hoteli u državnom vlasništvu. Od njih 11, nove vlasnike uskoro bi trebala dobiti četiri, i to u sklopu predstečajne nagodbe. Iako su hoteli jako zaduženi, interes domaćih i stranih ulagača je velik...

Radi svježeg kapitala, hotel Živogošće sedmi put ide na bubanj. Isplaćene su sve plaće, porezi, doprinosi. Problem su neisplaćena jamstva državi za kredit iz 1990-ih. Neslužbeno, riječ je o 250 milijuna kuna. Interesa ipak ima, a investitori vide dobru budućnost, javlja HRT.

Tako će hotel Živogošće, kao i ostali državni hoteli Medena, HTP Korčula i HTP Orebić, dobiti nove vlasnike, i to u sklopu predstečajne nagodbe. Od strateških partnera država očekuje da razvijaju hotele, a stare dugove teško da će otpisati. Radna skupina razmatra ponude.

"Plan konsolidacije, revizorska izvješća i poslovni plan razvoja te tvrtke određuje na koji način investitor želi riješiti svoj odnos sa sadašnjim vjerovnicima. Ako se postigne sporazum, idemo u postupak predstečajne nagodbe", rekao je Branko Šegon, pomoćnik ministra financija.

Međutim, ovaj put država će oprezno odabirati srateškog partnera kako ne bi ponovila pogreške iz privatizacijske prošlosti, a zadržat će i kontrolni paket dionica.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram