Zatvori
Poslovni Puls
14/09/2013

Googleovka Marissa Mayer preporodila posrnuli Yahoo

S Marissom Mayer na čelu, od srpnja prošle godine internetska kompanija Yahoo doživljava pravi preporod...

Na nedavno održanoj konferenciji u San Franciscu priopćeno je da je kompanija zabilježila 20-postotni porast mjesečno aktivnih korisnika, prešavši ukupni broj od 800 milijuna. Najbolje u tim novostima je, kako piše Tportal, to što se u iznosu ne računaju posjetitelji nedavno kupljenog servisa Tumblr.

Najveći porast je zabilježen u osnovnim proizvodima i uslugama kompanije, web pretraživaču i mail uslugama. Priopćeno je i da 350 milijuna mjesečno aktivnih korisnika stiže s mobilnih uređaja, zbog čega je Mayer odlučila strukturu kompanije usmjeriti i u tom pravcu, čemu svjedoči deseterostruko povećanje mobilnog tima otkako je ona preuzela čelno mjesto kompanije.

Značajan podatak je i da su Yahoo stranice prestigle Googleove po posjeti ovog ljeta u SAD-u. Dok je Google privukao 192.3 milijuna jedinstvenih posjeta, Yahoo adrese su privukle čak 196.6 milijuna.

U razdoblju restrukturiranja kompanije i akvizicija (IQ Engines, Summly…) koje bi trebale pozicionirati Yahoo u još konkurentnije vode, kompanija je u više navrata nadogradila već postojeće usluge (npr. Flickr) kojima raspolažu, ali i osvježila brend novim logotipom. Osim toga, osvježene su i mobilne aplikacije za vodeće platforme, a po svemu sudeći, sprema se još mnogo toga.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram