Zatvori
Yahoo logotip
Foto: Sebastian Bergmann / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
03/04/2024

Osnivači Instagrama svoj propali startup prodali su Yahoo-u

Yahoo je objavio u utorak kako je preuzeo platformu za vijesti s umjetnom inteligencijom iza koje stoje suosnivači Instagrama, a odmah su objavljeni i planovi ugradnju tehnlogije u svoje internetske portale.

Kevin Systrom i Mike Krieger pokrenuli su Artefact prošle godine kao novu generaciju platformi za konzumiranje vijesti uz asistenciju AI-a, međutim već u siječnju ove godine objavili su kako završavaju rad na startupu jer "tržišne prilike nisu dovoljno velike kako bi opravdale nastavak ulaganja".

Yahoo, u čijem se vlasništvu nalaze platforme i portali poput TechCrunch-a, Engadget-a i Yahoo Finance-a, objavio je kako će Artifactov sustav preporuka pokretan umjetnom inteligencijom i druge značajke pomoći u skaliranju vijesti i pružanju personaliziranog sadržaja publici Yahoo-ovih portala.

Yahoo se od 2021. godine nalazi u većinskom vlasništvu investicijske tvrtke Apollo Global Management, koji ga je tada kupio za 5 milijardi dolara.

Što se tiče Systroma i Kriegera, oni su Facebook napustili krajem 2018. godine, a neki mediji napisi tada su sugerirali rastuće napetosti u odnosu s Markom Zuckerbergom i razlike u njihovim vizijama za daljnji razvoj Instagrama.

Systrom i Krieger će tijekom ovog prijelaznog razdoblja surađivati s Yahooom u savjetodavnoj ulozi, objavili su iz Yahoo-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram