Zatvori
Yahoo
Foto: Jaimie Harmsen / Unsplash
PoslovniPuls
04/07/2023

Yahoo se vraća na burzu i najavljuje IPO

Poznata internet platforma, Yahoo, planira ponovno izlistanje na američkom financijskom tržištu, izjavio je izvršni direktor kompanije, Jim Lanzone, u intervjuu za Financial Times (FT).

Yahoo-ov internet portal i dalje se nalazi među top 5 najposjećenijih na svijetu, te će agresivno tražiti mogućnosti za spajanja i preuzimanja, rekao je Lanzone.

"Financijski smo spremni, tvrtka ima izvrsnu bilancu, vrlo smo profitabilni", izjavio je Lanzone za FT, ponavljajući komentare koje je dao u veljači kada Yahoo smanjivao broj radnih mjesta i restrukturirao svoj odjel za oglašavanje.

Apollo Global Management je kupio Yahoo 2021. godine, a prema partneru Reedu Raymanu, inicijalna javna ponuda (IPO) "je vjerojatno izgledan ishod".

IPO aktivnost u globalnom tehnološkom sektoru značajno je porasla ove godine, pa tako japanski SoftBank priprema izlistavanje za proizvođača čipova Arm, dok se Alibaba Group Holding razdvaja na šest poslovnih jedinica, od kojih će pet možda krenuti s IPO-ima.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram