Zatvori
Poslovni Puls
12/09/2013

Kerum prodao trgovački centar "Joker" njemačkom mirovinskom fondu?

Poduzetnik i bivši gradonačelnik Željko Kerum prodao je trgovački centar “Joker”, i to za 70 milijuna eura...

Naime, bivši poteštat koji je svoje poduzetničko carstvo izgradio na lancu trgovina “Kerum” pa ga širio na turizam, te je zbog krize i − neki kažu − loših poslovnih poteza upao u probleme, uspio je, eto, prodati trgovački centar na Putu Brodarice 6. Kako Slobodna Dalmacije iz pouzdanih izvora, centar “Joker” od 54.000 četvornih metara kupili su predstavnici njemačkog mirovinskog fonda.

Detalje o kojem se fondu radi, kao i tko je prodao “Joker” Nijemcima, budući da se u dokumentaciji Željko Kerum nigdje ne navodi kao vlasnik popularnog splitskog trgovačkog centra, nažalost nismo uspjeli doznati.

Realna je cijena centra “Joker”, koji u svojem nazivu krije nekoliko prvih slova imena Joška Keruma, sina bivšeg poteštata, oko 108 milijuna eura. Izračun je, naime, 2000 eura po kvadratu luksuznog zdanja na Brodarici, no išlo se 30-ak milijuna ispod realne cijene, što se komentira općom gospodarskom krizom, kao i manjkom kupaca, koji su na kraju ipak stranci.

Hoće li ista sudbina zadesiti i Kerumov hotel “Marjan” − da ga na kraju kupe stranci? Naš izvor tvrdi da i hotel ima već pet-šest ponuđača, redom sa stranom adresom, no kako je “Marjan” ušao u proces predstečajne nagodbe, prodaja nije hitna i za nju će biti vremena, piše Slobodna.

Foto: VIDIWorld

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram