Zatvori
Poslovni Puls
11/09/2013

Sberbank odlučio nagraditi klijente za urednu otplatu kredita

Sberbank je u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježila rast u svim segmentima poslovanja, pa je tako aktiva porasla 10 posto, krediti 7 posto, a depoziti 25 posto u odnosu na kraj prošle godine, istaknula je danas predsjednica Uprave te banke Andrea Kovacs-Woehry predstavljajući novi kreditni proizvod za građanstvo - cash back kredit...

Riječ je o, kako je kazala, jedinstvom i prvom proizvodu takve vrste na hrvatskom tržištu nenamjenskih kredita za građanstvo kojim nagrađuju klijente za urednu otplatu kredita.

Takav se kredit u iznosu do 15 tisuća eura može ugovoriti na 5 ili 10 godina o čemu ovisi i iznos 'nagrada', odnosno povrat sredstava za urednu otplatu - ako je na pet godina klijentima se vraća 5 posto odobrenog kredita, odnosno 10 posto ako je na deset godina, što se u oba slučaja raspodjeljuje na svaku godinu.

Kamatna stopa je 8,49 posto godišnje za klijente kojim imaju ili otvaraju tekući račun u toj banci i tada nema ni naknada za kredit pa ni troškova javnog bilježnika, a ako klijent nema tekući u Sberbanci kamata je 8,99 posto.

Uvjet za dobivanje takvog kredita je radni odnos najmanje 12 mjeseci te minimalna plaća od 2.500 kuna, kazala je Kovach-Woehry dodajući kako i od tog proizvoda očekuju porast plasmana građanima.

Naglasila je da do kraja ove godine u Sberbanci, koja je od početka prošle godine u vlasništvu istoimene ruske banke, očekuju istu dinamiku i pozitivne trendove u poslovanju kao i do sada, uz nastavak širenja broja poslovnica i zapošljavanja.

U sedam mjeseci ove godine broj zaposlenih povećali su 2 posto, na njih ukupno 491, a po riječima člana Uprave Maria Henjaka ubuduće se planiraju još više fokusirati na korporativni odnosno segment srednjih i malih poduzeća kao i na suradnju s državom i državnim poduzećima. Za financiranje aktivnosti države i njenih poduzeća do sada su, kaže, odobrili 103 milijuna eura, a u procesu je odobravanje još 150 milijuna eura.

Pokušavaju biti i, kako je kazao, most hrvatskim kompanijama i poduzetnicima za rusko i druga istočna tržišta, o čemu razgovaraju s primjerice Ericssonom Nikolom Teslom i JGL-om, kao i s HGK-om.

Na novinarski upit je li se što promijenilo u njihovom stavu prema privatizaciji HPB-a, Kovacs-Woehry je odgovorila da nije te u tome neće sudjelovati, jer iduće dvije godine planiraju organski rast bez akvizicija.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram