Zatvori
Poslovni Puls
02/09/2013

Nokia predstavila novu platformu za "digitalne" automobile

HERE Auto naziv je za novu Nokijinu platformu namijenjenu automobilima budućnosti. Riječ je o platformi koja uključuje tri glavne usluge: HERE Auto, HERE Auto Cloud i HERE Auto Companion...

HERE Auto je prva integrirana navigacijska platforma za automobile koja omogućava korištenje navigacijskih uređaja bez obzira na dostupnost veze na internet. U praksi to znači da ako putujete u drugu državu ne morate nadograđivati kartama svoj navigacijski uređaj niti strepiti za velik račun za prijenos podataka u roamingu. Kako je riječ o platformi na koju je moguće instalirati određene aplikacije, proizvođači su je već počeli modificirati kako bi je prilagodili svojim potrebama i nadogradili dodatnim funkcionalnostima.

Druga usluga naziva se HERE Auto Cloud i namijenjena je pružanju servisnih podataka vozačima poput informacija o stanju u prometu, zagušenjima, radovima i slično. Uz ove servisne informacije moguće su i one komercijalnog tipa poput informacija o restoranima ili zabavnim sadržajima u blizini kretanja.

HERE Auto Companion je treća aplikacija koja omogućava korisnicima pohranjivanje informacija na mobilni telefon ili na Internet radi prijenosa u drugi automobil, tako da ako u jednom automobilu imate bazu omiljenih restorana jednostavno toj bazi možete pristupiti i u drugom automobilu s istom platformom. Putem ove usluge moguće je i locirati automobil te na daljinu provjeriti neke vitalne parametre kao što su tlak u gumama, stanje ulja, količinu goriva i slično. Službeno predstavljanje usluge održat će se na sajmu automobila u Frankfurtu, piše Autoportal.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram