Zatvori
Poslovni Puls
28/08/2013

Maras: Napravilo smo više za 11 mjeseci nego HDZ za 5 godina

U samo 11 mjeseci postigli smo bolje rezultate u poticanju investicija u malom i srednjem poduzetništvu nego bivša vlada u pet godina. Istaknuo je to na konferenciji za novinare ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras...

Riječ je, kazao je, o 4.000 radnih mjesta i ulaganjima od 4,1 milijarde kuna što je gotovo 1,8 miijardi više u odnosu na ulaganja HDZ-ove vlade. Ministar je najavio i bitno rasterećenje poduzetništva u plaćanju parafiskalnih nameta. Plaćali bi čak milijardu kuna manje, a neki doprinosi postat će dobrovoljni.

Od 152 prijavljenih projekata, najviše ih je iz Varaždinske županije (19), potom Splitsko-dalmatinske (15), Grada Zagreba (14) i Krapinsko-zagorske županije (13).

Otvaranje najvećeg broja radnih mjesta po realizaciji planiranih investicija očekuje se u Primorsko-goranskoj (210), Splitsko-dalmatinskoj (198), Istarskoj (196), Krapinsko-zagorskoj (188) i Požeško-slavonskoj županiji (185). Po djelatnostima, među planiranim investicijama prednjače one u metaloprerađivačkoj, drvno-prerađivačkoj i prehrambenoj industriji te turizmu, rečeno je na konferenciji.

Maras je također kazao kako ne strahuje da će Hrvatska izgubiti niti jedan euro iz fondova EU-a zbog slučaja 'Lex Perković'. Hrvatska ima pravo kao i svaka zemlja izraziti svoj stav. EU je zajednica država što znači da ima ista prava kao i svaka druga članica. Zbog takvih stvari nikad nitko nije izgubio niti jedan euro, pa neće ni Hrvatska, kazao je Maras, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram