Zatvori
Poslovni Puls
14/08/2013

Hvarski "Carpe Diem" mora platiti kaznu od 200.000 kuna

Porezna uprava zapečatila je popularni klub Carpe Diem Beach na Hvaru. Klub će ostati zatvoren pet dana, a izrečena im je i kazna od ukupno 200.000 kuna...

Od toga 170.000 kuna kazne mora platiti pravna osoba, dok je s 30.000 kuna kažnjena odgovorna privatna osoba, javlja RTL. Iz kluba Carpe Diem Beach najavili su da je proces plaćanja kazne u tijeku.

"Nisam upoznat s detaljima ove priče, ali podržavam uvođenje reda. Red treba uvesti u sve segmente poslovanja pa i u turizam", izjavio je gradonačelnik Hvara Rino Budrović.

Ipak, hvarski gradonačelnik dodaje kako zatvaranje objekata tijekom turističke sezone ima negativne implikacije, ne samo za goste već i za dobavljače. "Osjeća se šteta u poslovanju", kaže Budrović, koji nije želio odgovarati na pitanje je li pečaćenje lokala doista potrebno s obzirom da, kako kaže, nije detaljno upoznat sa slučajem.

Podsjetimo, klub Carpe Diem Beach porezni su inspektori zatvorili u ponedjeljak navečer nakon što je u blagajni pronađeno 120.000 kuna viška. Iz kluba Carpe Diem Beach poručili su da nisu htjeli prevariti državu; kažu da su zbog nestanka struje ostali bez veze sa sustavom pa nisu ni mogli izdavati fiskalne račune.

Foto: Carpe Diem/Facebook

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram