Zatvori
Poslovni Puls
12/08/2013

Linićevi inspektori zatvorili poznati hvarski klub zbog 120.000 kn viška u blagajni!

Porezni inspektori zatvorili su popularni hvarski klub Carpe Diem. Potvrdio je to osobno ministar financija Slavko Linić...

"Danas je zatvaranje Carpe Diema zbog toga što je u blagajni bilo 120.000 kuna viška", izjavio je Linić za RTL. Navodno se radi o višku ostvarenom samo u jednom danu!

"Znate, na ovom godišnjem odmoru ostao sam iznenađen koliko ljudi želi da sve one koji nelegalno rade maknemo sa hrvatske scene. Znači da su dosad bili neumjereni u tome koliko su potkradali državni proračun, usluge obrazovanja i zdravstva a da nisu doprinosili državni proračun. Takvima konačno treba stati na kraj", rekao je Linić.

Klub Carpe Diem bit trebao bi biti zapečaćen narednih pet dana. Nije još poznato koliku će kaznu morati platiti vlasnici kluba.

"Ministarstvo financija je već prije donijelo zaključak da će sve one koji ne izdaju račune ići na kaznene odredbe posebno jer je bio jedan dug period prilagodbe od nekoliko mjeseci, u ljetnom periodu nakon svih naših upozorenja porezni su se obveznici imali vremena pripremiti i shvatiti ozbiljnost ove institucije", rekao je Josip Lozančić, zamjenik ravnateljice Porezne uprave.

Porezna uprava ovog ljeta je zapečatila više od 600 objekata.

Foto: Carpe Diem/Facebook

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram