Zatvori
Poslovni Puls
01/08/2013

Mađarska vlada ne odustaje: Kredite u francima pretvaraju u forinte!

Mađarska vlada nastoji pronaći rješenje kako bi pomogla obiteljima sa stambenim hipotekarnim kreditima u inozemnim valutama i to pretvaranjem tih kredita na neki način u forinte, izjavio je ministar gospodarstva Mihaly Varga...

Varga je istaknuo da je to zaključak inicijalnih pregovora koje je u posljednjih nekoliko dana vodio s udruženjem banaka i udrugama građana.

"Vjerojatno ćemo morati primijeniti rješenje koje ove kredite na neki način pretvara u kredite u forintama. Planirane nove mjere mogle bi pomoći onima koji imaju hipoteke, pri čemu moramo pronaći rješenje da odredimo razinu tečaja koji se značajno promijenio otkad su krediti uzeti, a uvelike su se promijenile i kamatne stope", rekao je Varga.

Varga je jasno poručio da vlada želi pomoći samo onim obiteljima koje su uzele hipotekarne kredite u inozemnim valutama kako bi kupile dom, a ne svima.

Odgovarajući zakonski prijedlog mogao bi se naći u parlamentarnoj proceduri do 30. rujna, prenosi Index.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram