Zatvori
Poslovni Puls
23/07/2013

Slučajno dobili priliku za višemilijunsku zaradu na jednoj knjizi

POVEZANE OBJAVE:

Nakladnička kuća Blanvalet, koja je za nevelik iznos otkupila njemačka prava na roman "Kukavičji zov" (The Cukoo's Calling), objavila je da očekuje izvrsnu zaradu. Naime, nisu znali da je roman pod pseudonimom napisala J. K. Rowling, autorica Harryja Pottera...

Nakladnik Blanvalet sa sjedištem u Muenchenu otkupio je u veljači prava na taj tobožnji prvi roman nepoznatog pisca Roberta Galbraitha. Priča je to o patnjama Cormorana Strikea, bivšeg vojnika ranjenog u Afganistanu, koji je postao privatni detektiv i istražuje smrt jednog manekena, rekla je direktorica kuće Anja Franzen za tjednik Focus.

Bilo je to pet mjeseci prije nego što je autorica sage o Harryju Potteru razotkrivena kao prava autorica Kukavičjeg zova.

Kuća Blanvalet je za knjigu za koju se sada nada da će postati bestseler izdvojila četveroznamenkast iznos, istaknuvši da prava na knjige J. K. Rowling obično stoje milijune eura.

Blanvalet, koji je u vlasništvu američkog nakladnika Random Housea, za početak će otisnuti 200.000 primjeraka tog romana i staviti ga na tržište europskih zemalja njemačkoga govornog područja. Nikad ne bih pomislila da je riječ o Rowling, rekla je Franzen, dodavši da su je likovi u tom romanu odmah oduševili.

Britanski list Sunday Times razotkrio je tajnu istražujući kako je jedan pisac početnik, koji se predstavljao kao bivši vojnik, mogao napisati tako sjajan prvi roman.

Zahvaljujući sagi o malenom čarobnjaku Harryju Potteru, koja je prodana u više od 450 milijuna primjeraka i po kojoj su snimljeni filmovi, Rowling je postala multimilijunašica, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram